Paddla kanot eller kajak i vår fina natur!

Att paddla kanadensare eller kajak är det perfekta sättet att uppleva den vackra naturen i fjällen under barmarksäsongen. Vi har enkla och korta turer för nybörjaren eller längre mer utmanande paddling för dig som har paddlat tidigare. Våra erfarna guider både instruerar dig och visar dig sevärdheterna utmed färdvägen. På våra längre turer ingår en fika eller lunch-paus på älvstranden.

unspecifiedHJ2ZN7G8

Korta paddlingsäventyret

Denna tur utgår från Sälens by och passar både för nybörjare och för dig som bara vill ha en kortare tur. Vi börjar med en kort grundläggande instruktion då vi hämtar kanoterna och flytvästar. Vi paddlar genom hela Sälens by på väg norrut. Vi passerar genom lätt strömmande vatten på vår väg vidare norrut i Västerdalälven och gör ett strandhugg för fika innan vi vänder nedströms igen. Har vi tur kanske vi ser en bäverhydda på vägen. Detta äventyr passar även barn förutsatt att de kan hjälpa till att paddla något.

Tidsåtgång ca 1,5 timme

Min antal 4 personer (varav 2 vuxna)

Kanothyra, guidning och fika ingår (meddela om ni behöver specialkost)

Pris vuxen 500:- per person

Pris barn/ungdom 400:-/person

Heldag med paddling

Det här är paddlingsturen för dig som vill ha lite mer av en utmaning. Vår långa tur börjar i Stöten. Efter en kort instruktion paddlar vi söderut genom orörd natur ner till Hälla. Efter turen hämtas vi och kanoterna.

Turen går genom vacker orörd natur på ömsom stilla vatten, ömsom forsar. Under färden stannar vi och lunchar på älvbanken.  Kajaker finns att hyra mot tillägg.

Kanothyra, guiding och lunch ingår.

Min antal 4 personer. Min ålder 12 år (paddlingsvana krävs dock)

Pris per person 1 025:-